Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2007 17:16 - Истински "Обичам те!" - мит или реалност
Автор: ludensa Категория: Лични дневници   
Прочетен: 7164 Коментари: 14 Гласове:
1

Последна промяна: 28.05.2007 17:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Истински съм озадачена от начина, по който си "общуват" двата пола Homo Sapiens, населяващи Земята! От една страна, буквално клетките, изграждащи всеки един живеят от заряда на това, което, както нееднократно вече споменах, не смея да нарека "любов" заради тотално оскверненото му съдържание и безразборна употреба. От друга, вече е почти невъзможно да откриеш някой, който да не е буквално алергичен към проявите му, най-вероятно вследствие свързването му с това осквернено съдържание, нямащо нищо общо с истинското му значение и чиста енергия. Следствията на това са много и кое от кое по-ужасяващи и абсурдни. Съвсем не е рядък шанс да попаднеш на някой, за когото да произнесе или да чуе "Обичам те!" е равносилно на груба подигравка и кръвна обида, също както и да прояви нежност без при това да загуби внушителната си сила и магнетичност. Да не говорим пък за истинско споделяне...на каквото и да било. Тъжна и страшна картинка рисуват мъжете и жените "заедно". Всъщност какво наричат "заедно"? - да спиш с някого в едно и също легло, да се храниш с някого на една и съща маса или да харчите едни и същи пари /най-често предимно на единия/, или може би е по-добре да не задавам неудобни въпроси?! Къде, по дяволите, отиде близостта, когато буквално усещаш как се сливаш с Него/Нея и това те изпълва с блаженство и трептяща жизненост?! Когато всичко сякаш става от само себе си защото действате като едно цяло без усилия и определено не "по задължение" сбъдвайки спонтанно мечтите на Любимия/та си и пренареждайки целия свят, за да тупти в ритъм с това сърце. Когато буквално четеш мислите, чувствата, желанията на човека до теб в мига, в който се появяват. Когато това да бъдеш неискрен или груб с Него/Нея граничи за теб с ефект на самоубийство, така че изобщо дори не ти идва наум като опция. Кога се сътвори този ад, в който всеки за всеки е враг, а най-чистите и святи вибрации се приемат за заплаха?! Откога да обичаш някого с всяка своя частица е равносилно на грях, на нещо срамно и вулгарно? И защо трябва да спирам дъха си всеки път когато спонтанно в мен се ражда и крещи "Обичам те!", само и само за да не предизвикам недоверие и страхливо побягване?! Защо трябва да оковавам в сто синджира порива за нежност, само и само да запазим ...кой знае какво точно?!
Чудя се, дали някъде все още би могло да се открие това същество, което все още не е заразено с този кошмарен смъртоносен вирус на безразличието и фалшивото Его? Насреща си в отговор чувам май само "Не, няма!"...но това ми звучи някак досущ като в приказката "Мечо Пух", където мечето, застанало на входа на заешката дупка, пита "Ехо, има ли някой там долу?", а в отговор чува "Не, няма никой!", но...тогава то се замисля и възкликва "...Но, все пак, трябва да има някой, защото някой каза, че няма никой!..."
...Къде ли се е скрил и как да го накарам да излезе най-накрая от дупката си този никой?....


Тагове:   обичам,   реалност,   мит,


Гласувай:
1



1. анонимен - "Обичам те" е вечно, то съществува
28.05.2007 20:11
Грешката, която допускаме, е че се вкопчваме в другия, за да се опитаме да сме щастливи чрез него, а не с него. Любов съществува, когато хората се окриляват от своята връзка, любовта към другия събужда най-нежните пориви и дори и студените хора стават спонтанни и топли когато обичат истински. Тогава, "Обичам те" е нещо толкова естествено колкото и една целувка. "Обичам те" съществува там, където душата усеща топлината от това, че е намерила своя половинка и стига чрез тази любов до пълната си себепроява :) (понякога неосъзнато дори за самата нея, колко често сме чували "какво правиш с мен" и" никога не съм предполагал, че мога да съм такъв..."...)
Любовта не е думи и думите не са любов. Когато нещата са истински няма прегради и условия, тогава съществува само "обичам те".
Думите трябва да следват сърцето. Също толкова страшно е когато чуваш едно, а виждаш друго, казват ти че те обичат, но проявите казват друго...
Така че никога не се съмнявай в съществуването на ЛЮБОВТА, но когато не я виждаш някъде, значи е на друго място....

Няма място за страх, там където има любов! За любовта не трябва време, тя не търси увереност, тя просто съществува

Самата истина е, че ЛЮБОВ е да не можеш да съществуваш без другия
цитирай
2. prayer4eto - никой няма ...
28.05.2007 21:01
... а колко по-просто седят нещата при животните ... ? Много по-просто и инстинктивно - любовният танц май винаги ще е на мода :).

Но не е ли точно това, което и хората правят? Ама нещо танца е много сложен. Всеки си играе по своему ...

То затова и "Не е ли това Зайовият глас?" поражда "Не би трябвало да бъде неговият ... !".

Поздрави и продължавай да търсиш, все някъде Зайо ще покани Мечо Пух в дупката си, а после май следва и "заклещването" :-D
цитирай
3. breathe - Само едно мога да ти кажа, ти със с...
28.05.2007 21:45
Само едно мога да ти кажа, ти със сигурност не си единственият homo sapiens, който мисли по този начин. Следователно, не се отказвай и не спирай да търсиш! С повече упоритост ще си намериш своето човече, друг вариант просто няма. Или както се казва, който търси - намира. Поздрави! :)))
цитирай
4. xamctepa - :)
29.05.2007 02:39
Тук съм, тук съм! Ей ме на!!!

Прекрасен пост!
цитирай
5. ludensa - Re 1:
29.05.2007 10:22
Извинявай, ама това, че не виждаш нещо съвсем не означава, че го няма! А това дали е "на друго място" е съвсем отделен въпрос, то може да бъде И на друго място, двете не си противоречат...всъщност замислих се изобщо има ли определено "място", където е ограничена вечността на Любовта, в която не се съмнявам, та нали е безгранична, безпределна, безкрайна и всеобхватна, навсякъде. А ти си противоречиш, в думите ти виждам много концентрирано противоречие, например: "Грешката, която допускаме, е че се вкопчваме в другия, за да се опитаме да сме щастливи чрез него, а не с него.", а после казваш: "Самата истина е, че ЛЮБОВ е да не можеш да съществуваш без другия" - Е, кое от двете? Или си зависим от него, или не, средно положение няма
цитирай
6. ludensa - Благодаря ви
29.05.2007 10:24
за топлите думи, приятели!
цитирай
7. tera - Много хубав пост!
29.05.2007 11:00
Коментар едно също много ми допадна. Жалко, че авторът или авторката е предпочел/а да остане анонимен, защото много мъдро го е казал/а.

Не виждам противоречие в думите, защото когато наистина обичаш някого няма да се "вкопчиш" в него/нея , а ще бъдеш до него когато е необходимо и няма да го "задушаваш" с любовта си, а ще го оставиш да диша свободно и да знае че може да разчита на теб.
Така че и двете са верни. :)
цитирай
8. анонимен - Парадокса в цялото противоречие е...
29.05.2007 12:20
Парадокса в цялото противоречие е, че всъщност е прав. Наистина някой хора правят точно това, вкопчват се в някой и започват да живеят чрез него. Не правят сметка, че точно с това те губят част от очарованието на любовта. Губят защото точно тогава тази толкова ценна и фантастична взаимност я няма. Истинската и чиста любов е една вълшебна взаимност, както правилно си написал/а едно предугаждане и усещане на чувствата и желанията на човека до теб. И също така е вярно и това, че Любов е да не можеш да съществуваш без другия. Може би най-точно определено, двама души с едно сърце, но не загубване на идентичноста на всеки един от тях. За границите на Любовта... ами тя няма такива, тя наистина е нещо безгранично и всеобвхватно. Тя е всичко за което човек може да си мечтае. Тя е един дар, когато го получим трябва да направим всичко за да я съхраним в нейната най-чиста и свята форма. Много ми хареса написаното... просто е чудесно.
цитирай
9. анонимен - Re
29.05.2007 12:23
"А ти си противоречиш, в думите ти виждам много концентрирано противоречие, например: "Грешката, която допускаме, е че се вкопчваме в другия, за да се опитаме да сме щастливи чрез него, а не с него.", а после казваш: "Самата истина е, че ЛЮБОВ е да не можеш да съществуваш без другия" - Е, кое от двете?"

ДА ОБИЧАШ БЕЗ ДА ОБСЕБВАШ И ДА ПРИТЕЖАВАШ !!!!!!!!!!!!

цитирай
10. ludensa - ...
29.05.2007 12:58
Е, точно това "да обичаш" питах какво ще рече в случая в съчетание с "да не можеш да съществуваш без другия". За мен е по-скоро свобода, а не зависимост, та исках да се изясним...
цитирай
11. stone - Първо, много драматично го описваш
29.05.2007 17:03
Така изживяваме нещата в първите няколко седмици от еуфорията на влюбването. Иначе, човек просто не е създаден да живее с такива силни емоции всеки ден.
Второ, за да се получат тези чувства, трябва двата обекта да се привличат взаимно... Ако в теб нещо "се ражда и крещи "Обичам те!", но обекта не отговаря спонтанно със същото, както става обикновено, тогава идват на дневен ред социално-установените норми и игри, които си описала. Те са създадени с цел да можеш да бъдеш с човек, който иначе не би се влюбил лудо в теб просто ей-така. Включват всички форми на лъжи, пози, кокетничене, интриги, схеми, и т.н. Заради тях са създадени цели индустрии, например козметичната ;-)
цитирай
12. ludensa - Stone,
29.05.2007 17:31
за мен, човек е създаден от и буквално диша любов. Това не е просто начин, по който изживяваме нещата първите няколко седмици от еуфорията на влюбването, а самият живот. Състояние, изпразнено от това, което ти наричаш "силни емоции" по никакъв начин не би могло да въплъти и капчица живот и освен ако не си "жив труп" не би могъл да го понесеш /не говоря конкретно за тебе, разбира се, а по принцип/. Но това, естествено, е само начина, по който аз виждам нещата...
цитирай
13. traveller - Re: 10
29.05.2007 18:55
Да обичаш значи да си готов да си дадеш живота за човека до себе си. Да не можеш да съществуваш без другия значи да си готов да си дадеш живота, за да си до него. Свободата да се отдадеш - това е стъпка в любовта, избор, а не зависимост. Това, което наричаш зависимост, всъщност е усещането, че животът ти е останал при любимия, там където си го положил в краката му/и, когато си далеч от него...
цитирай
14. ludensa - Re 13:
30.05.2007 09:34
Да обичаш предполага не само да си готов да си дадеш живота за човека до себе си, т.е. да умреш за него, но и най-вече да живееш за него....Много ми хареса начина, по който го казваш - "Свободата да се отдадеш", "усещането, че животът ти е останал при любимия" - много точно
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ludensa
Категория: Лични дневници
Прочетен: 95501
Постинги: 16
Коментари: 50
Гласове: 427
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Pavarotti & Barry White - "My first, my last, my everything"; "Dil Churaley" от филма "Dil Ka Rishta"; "Dil Haye Dil" от филма "Dil Ka Rishta"
2. Badnapani - "Bharati"; "Bole Churiyan" от филма "Kabhi Khushi Kabhi Gham"; "Aaja Milke" от филма "Chamku"
3. "Ish" от филма "Devdas" ; Paro Comes to Devdas; " Khatey Hain Kasam" от филма "Prem Aggan"
4. Ismail Darbar - "Silsila Ye Chahat Ka" - песен за Любовта - от филма "Devdas"
5. неизвестната кореспонденция на двама гении ; Слава Севрюкова прониква в тайните на света
6. phi 1.618 златната пропорция ; Elton John - "Can you feel the Love tonight"; "Tale As Old As Time" от "Beauty and The Beast"
7. Native American Indian - Love; Hayo Hayo Rabba I Am In Love; кръстопът на мисълта
8. археология - new Индиана Джоунс ; Cinderella - "Don't Know What You Got (Till It's Gone)"
9. "Chup Chup Ke" - от филма "Bunty Aur Bably"; "Badi Mushkil" от филма "Lajja"
10. "Kuch Naa Kaho"; Deva Premal & Mital - "Gayatri Mantra"
11. "Humko Humise Chura Lo"; Deva Premal - "Yemaya Assessu"
12. будизъм; Inti - През сълзи; Saif Ali Khan - "My Dil Goes Hmm"/Сърцето ми бие Хмм/ от филма "Salaam Namaste"
13. Chandni - традиционен индийски танц; "Shiva Darshan"
14. natural sounds, dolphins; песен от филма "Kabhi Khushi Kabhi Gham" пуджа
15. "Chori Chori Chupke Chupke" от филма "Krrish"; Aarti - Mahalaxmi - "Om Jai Laxmi Mata"
16. притча за стареца с коня
17. Бъди благословен!
18. "Ladki Badi Anjani" от филма "Kuch Kuch Hota Hai"
19. Srk & Kajol - "Suraj Hua Maddam" ; Josh Groban - "You Raise Me Up"; Thunder Heavy Rain and Strong Winds
20. песен от филма "Kuch Kuch Hota Hai"; "Jay Adhyashakti" ( "Amba Mani Aarti" )
21. "Pyaar Ki Ek Kahani" от филма "Krrish"; Whitney Houston - "I Will Always Love You"x2; Whitney Houston - "I Have Nothing"
22. Ishtar - "Horchat Hai Caliptus"; Love Dance от филма "Mohabbatein"
23. песен от филма "Kaho Naa Pyaar Hai"; Whitney Houston - "One Moment In Time"; Whitney Houston - "Run To You"
24. Amr Diab - "Tamally Maak" (Завинаги с Теб); хинду вариант с мелодията на "Tamally Maak"
25. "Kabhi Khushi Kabhi Gham" - "Първата Голяма Любов"; "Askimiz Sonsuz Olsun"/"Нека Любовта ни да е вечна"/
26. Enrique Iglesias - "Si Tu Te Vas"; Enrique Iglesias - "Hero"
27. Celine Dion - "Beauty & The Beast"; Ruslana - "Dance With The Wolves"
28. "Лудо Младо"; "Назад, Назад, Моме Калино"
29. Chayanne & Vanessa Williams - "You are my home"; Ивона - "Не ме е страх"; Vaada Raha; Sujal & Kasish - "Thoda Sa Pyaar Hua Hai"; Sujal and Kashish - "Thoda Sa Pyaar Hua Hai"
30. библиотека на хлапето; "Humko Tumse Pyaar" от филма "Humko Tumse Pyaar Hai";"Bajne Lage Hain" от филма "Humko Tumse Pyaar Hai"; "...Do you love me?...Will you marry me?"; "Dil Ka Rishta" от филма